Johansson`s restaurang

Julen närmar sig och vi hälsar er varmt välkomna till en trevlig middag under december kvällarna.

Vår middags A la carte serveras fredagar och lördagar 17.30-20.30
Söndagar stängt

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vi placerar alla gäster med jämt mellanrum samt erbjuder alltid den bästa lediga platsen. Därefter har vi delat upp våra sittningar på 2 omgångar.

Våra sittningstider är följande;
17:30, 17:45, 18:00, 18:15 alternativt 19:30, 19:45 eller 20:00.
Er sittning varar sedan i ca 2 timmar

Vänligen kom på er bokade tid och tänk på att hålla avstånd.

Varmt välkomna med bordsbokningar
0247 50850 eller info@tallbergsgarden.se

Måndag-torsdag serverar vi en trevlig Gårdens 3-rätters middag 18.00-20.00*

Vecka 50 har vi stängt måndag – onsdag, öppet torsdag, fredag och lördag

Välkomna med bordsbokning!

* Restaurangens öppettider kan komma att ändras med anledning av konferenser, antal bokade gäster eller andra evenemang.

COVID 19

Restaurangen:
Vi serverar frukost & delar av lunch på buffé. Självklart i enighet med folkhälsomyndighetens krav och rekommendationer.
Det erbjuds alltid möjlighet till att boka en frukostpåse med ett standardutbud, om ni känner er oroliga för att äta i restaurangen.
Likaså finns möjlighet att hämta mat från buffé vid öppning, för att ätas på annan plats än matsalen. Vi vill dock förtydliga att vi efterföljer kravet på att trängsel inte uppstår.

Till lunch & middag serveras måltider även med tallriksservering och vi tillämpar kravet på avstånd om en armslängd mellan sällskapen.
Samt att max antalet/ bord är 8 personer, är ni fler i sällskapet fördelas ni vid flera bord så max antalet inte överskrids.
Vår restaurangpersonal har befogenhet att erbjuda gäster som påvisar symptom på Covid 19, att inta sin måltid på rummet eller annan plats än matsal.
• Alla våra rätter på menyn kan fås som Take Away.
• Vi ber er ha överseende med att vi styr bordsreservationerna i tid så köbildning vid ankomst inte ska uppstå.
• Vid bufféservering byts bestick ut regelbundet och mängden livsmedel hålls nere för att faten oftare ska kunna bytas.
• Vid bufféservering tillåts ingen kö, om avstånd inte kan fullföljas.
• Room-service på måltider erbjuds till våra övernattande gäster.
Livsmedelsverket & Folkhälsomyndigheten säger följande om bufféservering:
Det är inte maten i sig eller serveringsbesticken som är problemet. Men om det finns smittade personer i lokalen
skulle trängsel och att människor är nära varandra kunna bidra till att smitta sprids.

För att hålla bufféservering öppen måste kraven uppfyllas enligt
Folkhälsomyndighetens föreskrift ” Folkhälsomyndighetens föreskrifter
och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m.” samt fortsätta att följa verksamhetens ordinarie hygienrutiner.
Folkhälsomyndigheten poängterar att det inte får förekomma trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.
Av föreskriften framgår att:

  • Besökaren endast får äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning.
  • Stående servering vid barer inte är tillåtet.

I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta.
Det finns ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten.
Kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar.

Coronavirus smittar främst via mikroskopiska droppar i luften som kommer ner i luftvägarna – inte via magtarmkanalen.

Risken för att bli smittad med coronavirus när man tar på eller äter frukt och grönt bedöms vara mycket liten.
Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns.
Risken för att bli smittad med coronavirus genom så kallad indirekt kontaktsmitta som när man rör vid ytor eller redskap bedöms vara mycket liten.
Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns.