A la carte
18:00 – 20:30
Fredag – lördag
3-rätters meny 625 kr
Vinpaket 3 glas 365 kr
Förrätt
Najadlax; med bakat lantägg, äppelcidervinägergelé, senapscrème, gurka, kavringsflarn (M, Ä, G)
Varmrätt
Renytterfilé; serveras med svartrot, morötter, svartvinbärsgelé, krokett och karljohansvamp gräddig rensky (M, G, Ä)
Dessert
Kanel Crème brûlée; med lingonsorbet och mandel (M, G, Ä)
Förrätter
Jordärtskockssoppa; med halstrad pilgrimsmussla, puré och friterad jordärtskocka 185 kr (M, Ä, G)
Potatisnäste; med syrad silver lök, hängd gräddfil och Kalixlöjrom 225 kr (M)
Tillägg, 40 kr för gäster med halv eller helpension
Najadlax; med bakat lantägg, äppelcidervinägergelé, senapscrème, gurka och kavringsflarn 185 kr (Ä, G)
Råbiff; med riven wrångebäcksost, pommes pinnes, syrad silver lök,picklade senapsfrön och krassemajonnäs 175 kr (M, Ä)
Varmrätter
Bakad torsk; serveras med pepparrot, ärtpuré, äggrulle brynt smörskum och koktpotatis 365 kr (Ä, M)
Renytterfilé; serveras med svartrot, morötter, svartvinbärsgelé, krokett och en karljohansvamp gräddig rensky 375 kr (M, G, Ä)
Oxkind; rödvinsbrässerad serveras med knaperstekt sidfläsk och potatispuré 355 kr (M)
Socca; på rättviksärta serveras med betor och getost 275 kr (M)
Desserter
Äppelpaj; äppelpure, pajsmulor, mjölkglass och Dala bryggeris äpple och citroncider karamell 155 kr (M, G, L)
Choklad; Tällbergsgårdens chokladmousse med hallonsorbet,brownie smul och hallonpuré 165 kr (M, G, Ä)
Kanel Crème brûlée; med lingonsorbet och mandel 145 kr (M, Ä)
TG;s utvalda ostar; serveras med egengjord kvittenmarmelad och fröknäcke 165 kr (M, L, G)
Graham´s Tawny port 10 years Portugal 95 kr
Spiken i Kistan; Kaffe, tryffel och 2 cl grappa 155 kr
Tillägg 80 kr för gäster där middag ingår i paket
Praliner; i olika smaker 89 kr för 4 st eller 23 kr/st (M, L, N)
Diplomático Reserva Exclusiva Venezuela 156 kr/4cl
Kanna Presskaffe mörkrost 75 kr
Choklad tryffel 35 kr (M)
Kvällens glasskula 65 kr (Ä, M)
Kvällens sorbetkula 65 kr
* Innehåller; Ä (ägg), M (mjölkprotein), G (gluten), N (nötter), S (skaldjur), L (laktos)
Vid allergi vänligen meddela alltid er servitör
Jubileumsmeny 4-rätters
Förrätt
Jordärtskockssoppa; med knapperstekt sidfläsk, puré och friterad jordärtskocka (M)
Varmrätt
Bakad torsk; serveras med pepparrot, ärtpuré, äggrulle brynt smörskum och koktpotatis (Ä, M)
Ost
TG;s utvalda ostar; serveras med egengjord kvittenmarmelad och fröknäcke (M, L, G)
Graham´s Tawny port 10 years Portugal 95 kr
Desserter
Äppelpaj; äppelpure, pajsmulor, mjölkglass och Dala bryggeris äpple och citroncider karamell (M, G, L)
Vinpaket 4 glas 395 kr
Varmt välkomna med bordsbokning!
tel. 0247 – 50850 eller boka online
Barnmeny
Förrätter
Melon och skinka 85 kr
Toast med ost och skinka 85 kr
Varmrätter
Korv med pommes frites 115 kr
Pasta bolognaise 125 kr
Efterrätter
Vaniljglass med bär 65 kr