A la carte

18:00 – 20:30

Fredag – lördag 

3-rätters meny 625 kr
Vinpaket 3 glas 365 kr
Förrätt

Najadlax; med bakat lantägg, äppelcidervinägergelé, senapscrème, gurka, kavringsflarn (M, Ä, G)

Varmrätt

Renytterfilé; serveras med svartrot, morötter, svartvinbärsgelé, krokett och karljohansvamp gräddig rensky (M, G, Ä)

Dessert

Kanel Crème brûlée; med lingonsorbet och mandel (M, G, Ä)

 

Förrätter

Jordärtskockssoppa; med halstrad pilgrimsmussla, puré och friterad jordärtskocka 185 kr (M, Ä, G)

Potatisnäste; med syrad silver lök, hängd gräddfil och Kalixlöjrom 225 kr (M)
Tillägg, 40 kr för gäster med halv eller helpension

Najadlax; med bakat lantägg, äppelcidervinägergelé, senapscrème, gurka och kavringsflarn 185 kr (Ä, G)

Råbiff; med riven wrångebäcksost, pommes pinnes, syrad silver lök,picklade senapsfrön och krassemajonnäs 175 kr (M, Ä)

 

Varmrätter

 Bakad torsk; serveras med pepparrot, ärtpuré, äggrulle brynt smörskum och koktpotatis 365 kr (Ä, M)

Renytterfilé; serveras med svartrot, morötter, svartvinbärsgelé, krokett och en karljohansvamp gräddig rensky 375 kr (M, G, Ä)

 Oxkind; rödvinsbrässerad serveras med knaperstekt sidfläsk och potatispuré 355 kr (M)

 Socca; på rättviksärta serveras med betor och getost 275 kr (M)

 

Desserter

Äppelpaj; äppelpure, pajsmulor, mjölkglass och Dala bryggeris äpple och citroncider karamell 155 kr (M, G, L)

Choklad; Tällbergsgårdens chokladmousse med hallonsorbet,brownie smul och hallonpuré 165 kr (M, G, Ä)

 Kanel Crème brûlée; med lingonsorbet och mandel 145 kr (M, Ä)

 TG;s utvalda ostar; serveras med egengjord kvittenmarmelad och fröknäcke 165 kr (M, L, G)
Graham´s Tawny port 10 years Portugal 95 kr

 Spiken i Kistan; Kaffe, tryffel och 2 cl grappa 155 kr
Tillägg 80 kr för gäster där middag ingår i paket

 Praliner; i olika smaker 89 kr för 4 st eller 23 kr/st (M, L, N)
Diplomático Reserva Exclusiva Venezuela 156 kr/4cl
Kanna Presskaffe mörkrost 75 kr

 Choklad tryffel 35 kr (M)

Kvällens glasskula 65 kr (Ä, M)

Kvällens sorbetkula 65 kr

* Innehåller; Ä (ägg), M (mjölkprotein), G (gluten), N (nötter), S (skaldjur), L (laktos)

Vid allergi vänligen meddela alltid er servitör

 

Jubileumsmeny 4-rätters

Förrätt

Jordärtskockssoppa; med knapperstekt sidfläsk, puré och friterad jordärtskocka  (M)

 

Varmrätt

Bakad torsk; serveras med pepparrot, ärtpuré, äggrulle brynt smörskum och koktpotatis (Ä, M)

Ost

TG;s utvalda ostar; serveras med egengjord kvittenmarmelad och fröknäcke  (M, L, G)
Graham´s Tawny port 10 years Portugal 95 kr

 
Desserter

Äppelpaj; äppelpure, pajsmulor, mjölkglass och Dala bryggeris äpple och citroncider karamell (M, G, L)

Vinpaket 4 glas 395 kr

 

Varmt välkomna med bordsbokning!
tel. 0247 – 50850 eller boka online 

Barnmeny

 

Förrätter
Melon och skinka 85 kr

Toast med ost och skinka 85 kr

 

Varmrätter

 

Korv med pommes frites 115 kr

 

Pasta bolognaise 125 kr

 

Efterrätter
Vaniljglass med bär 65 kr