VÅR FILOSOFI

Tällbergsgårdens restaurang Johanssons lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och våra rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen. Under vintersäsong strävar vi efter att i möjligaste mån använda svenska ekologiska råvaror och förlänger säsongen för andra råvaror med klassiska svenska matlagningsmetoder. Nöt och fläsk från de lokala bönderna, nyfångad fisk från våra svenska vatten, färska grönsaker odlade i dalabönders jordar, bär och svamp plockade kring bygden, mjölk, grädde och smör från kor i Dalarna samt päron, vinbär, rabarber och äpplen från våra egna träd och buskar är vad som bjuds i Tällbergsgårdens matsal.

Vi känner oss priviligierade att få arbeta med dessa produkter som producerats med mycket kärlek och omsorg. De kan närmast benämnas som det svenska guldet. Vår meny låter sig styras av dessa produkter och vi försöker ständigt förädla de råvaror som vi anser spegla bygden genom gott handlag i köket. Dala naturens produkter kombineras vidare med de klassiska franska, spanska och italienska råvaror som vi annars saknar. Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité och vi strävar efter att alltid använda ekologiska produkter.

Vi hoppas att Ni kommer till oss och njuter av vår dala restaurang!

Varmt välkomna. Vid bokning i restaurangen vänligen meddela om eventuella allergier eller speciella önskemål som exempelvis vegetarisk kost. Vår ambition är att alltid vara tillmötesgående med att erbjuda alternativ mat efter bästa förmåga.

Förbeställda menyer som avbokas senare än 48 timmar innan bokad tidpunkt debiteras med 25%. Avbokning senare än 24 timmar innan bokad tidpunkt debiteras med 100%.Vi placerar alla gäster med jämt mellanrum samt erbjuder alltid den bästa lediga platsen. Vänligen kom på er bokade tid och tänk på att fortfarande  hålla avstånd. För  barn mellan 2-12 år erbjuds barnmeny, men kan även välja ur delar av vår á la carte meny

ÖPPETTIDER

FRUKOST

Måndag – fredag 07.00 – 09.00
Lördag-söndag 08.00 – 10.00

RESTAURANG

Gårdsmeny
Tisdag – torsdag 18.00 – 20.00
Extra öppet måndag 6 oktober
A la carte
Fredag – lördag 18.00 – 21.00

Extra öppet måndag 6 oktober
Restaurangen är stängd:
Söndagar + Måndagar stängt (september - maj)
Vecka 39 tisdag 23, onsdag 24 & torsdag 25 september
Vecka 40 tisdag 30 sept,
onsdag 1 & torsdag 2 oktober
Vecka 41 tisdag 7 oktober
Vecka 42 tisdag 14, onsdag 16 & torsdag 17 oktober
Vecka 43 tisdag 21, onsdag 22 oktober
 
* Restaurangens öppettider kan komma att ändras med anledning av konferenser, antal bokade gäster eller andra evenemang.