Året-runt-aktiviteter

Åkerblads SPA: Finns på Åkerblads hotell till Ert förfogande till ett reducerat pris, 150:-/person och 75:-/barn upp till 15 år. Kontakta Åkerblads för bokning av behandlingar. Extra handduk får du i receptionen hos oss innan du går dit.
I poolområdet välkomnas barn under 15år fram till kl. 14:00 på lördagar (i målsmans sällskap). Övriga dagar ingen åldersgräns. Spa på Åkerblads har öppet men receptionen reglerar antalet gäster som välkomnas till pool/relaxavdelningen. Det kan därmed innebära att du som gästar oss få ingen tillgång till SPA avdelningen. 

Fiske: Det finns många fina insjöar och fiske i Siljan såklart. Fiskekort köpes via Siljan Turism.

Folkdans: I folkdräkter kommer Leksands Folkdanslag  till oss och sjunger, spelar och dansar. Ni får också gärna delta i dansen.

Kroppsvård:  Önskar Ni få  behandlingar kan Ni boka tid på Åkerblads hotell eller på Feelhouse. Ligger ca 500 meter från hotellet. De erbjuder kurbad, kroppsbehandlingar och olika motionsformer mm. Bokas minst en vecka innan ankomst. Mer info!

Rid islandshäst: Upplev naturen och den vackra omgivningen från hästryggen på de lugna och trygga islandshästarna. Även för ovana ryttare. Turer finns från 1½ timme till heldagsturer. Ligger i Rättvik ca 1.5 mil från hotellet. Mer info!

Samarbetsäventyr: Syftet  med samarbetsäventyr att låta deltagarna få känslan av att de klarar mer än de kanske tror och att öka sammanhållningen och stödet inom en grupp. Olika övningar som tar  ca 1,5 timme. Vi samarbetar med Äventyrsservice. För mer information kontakta aventyrsservice.se

Tunnbrödsbakning: Ni får vara med och baka Tuttull. 

Tälja och måla Dalahäst släpp lös kreativiteten! Att besöka Nusnäs och få berättat om dalahästens historia är nästan ett måste när man är i Siljans trakten. Där kan ni även få måla och prova att tillverka din egen häst.  För grupper över 10 personer har vi möjlighet att vara på Tällbergsgården för aktiviteten (dalahästmåning och historia). måste förbokas

Tällbergspromenad: En guidad promenad genom Tällbergs by som lär Er om gamla seder och bruk.

Utflykter: Vi hjälper gärna till med arrangemang av utflykter till intressanta sevärdheter i trakten t ex Zornmuséet, Carl Larsson-gården, dalahästtillverkningen i Nusnäs mm.Upptäck Mora.
Eller besök Leksands Knäckebröd Fabrik med sin egen bageributik. Leksands Knäckebröd

Vandring: Tillsammans med Trapperservice kunniga ledare får du guidning genom våra vackra skogar och storslagna utsikter. De berättar om den fantastisk kultur som finns bakom varje knut i Tällberg med omnejd. En härlig vandring med fika. Det finns 4 olika turer från 6 km till 18 km. En härlig upplevelse för kropp och själ! Men självklart kan man också gå ut till Leksand eller Rättvik, vi har flera vandringsleder till er.

Cykling: Det fins flera bra cykelleder i omradet runt Siljan. Ta med din egen cykel eller hyra en hos Laknäs Cykel. Tel: 070 – 646 03 05.

Padel; Padel (eller padeltennis) är en blandning mellan squash och tennis, och den sport som växer mest i världen just nu. Banan har två sidor med ett nät mellan, och glas- och nätväggar runtom. Padel spelas oftast i dubbel alltså med två personer i varje lag. Rättvik banor av världsklass, 10 meter i takhöjd och fantastiskt ljus. Allt för att spelupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Välkommen till tre dubbelbanor och en singelbana. Padel Rättvik

Vinprovning/Ölprovning: I vår mysiga Lillstuggu tänder vi levande ljus och arrangerar öl- och vinprovning.

Gå ut i naturen: Styggforsens brusande vattenfall med en fallhöjd på 36 meter, branta klippor och mörka, högresta granskog ger en trolsk och dramatisk stämning åt besöket. Mer info!

Tällbergsgården framsidan

Sommaraktiviteter

Kubb, Krocket: Utrustning finns på hotellet. Mer info!

Fiske: Det finns många fina insjöar och fiske i Siljan såklart. Fiskekort köpes via Siljan Turism.

Folkdans: I folkdräkter kommer Leksands Folkdanslag  till oss och sjunger, spelar och dansar. Ni får också gärna delta i dansen. Mer info!

Forsränning: En upplevelse för den som gillar fart och fläkt. Ligger i Björbo ca fem mil från hotellet. Mer info!

Kyrkbåtsrodd: Utgår från Tällbergsbadet, 400 meter från hotellet. Möjlighet till grillning och femkamp finns. Aktivitet för minst 10 personer. Kort historik om kyrkbåten ingår. En liten båt tar 10 personer och en stor båt tar 20 personer. Certifikat delas ut till alla duktiga roddare. Mer info!

Cykla mountainbike i grupp med erfaren guide på nästa företagsaktivitet. Upplev cykling på fina skogsstigar, berg och kullar i vackra Dalarna. Prova också MTB-cykel med elassistans! Helt klart en ny dimension av cykling och upplevelse för de flesta! Outdoorevents

Sommarrodel: För mer information kontakta info@rattviksbacken.se eller Rättviks backe

Forspaddling: Falu Vildvattenpark gör forspaddling lätt och tryggt för alla! Falu vildvattenpark

Högt & Lågt Klätterpark & Äventyrsbana i Rättvik Högt & Låg i Rättvik

Golfbanor: Det finns många bra golfbanor i omkring till exempel Tällbergsbyarnas Golfbana, Rättviks Golfklubb och Gagnefs golfbana. Här finns alla golfbanor i Dalarna.

 

Fira jul i Tällberg - köp julpaket

Vinteraktiviteter

Hundspann: I Grönklitt, Orsa. Ett annorlunda sätt att uppleva naturen runt Grönklitt. Att sitta i en släde bakom ett koppel starka och ivriga Siberian Huskeys är en mäktig och magkittlande upplevelse som hela familjen garanterat kommer ihåg länge. Mer information  ring 0250-462 00 eller gå in på www.orsagronklitt.se

Isjakt: Isjaktsegling är en fantastisk upplevelse och enligt våra gäster “oväntat lätt att lära sig”. Inga förkunskaper krävs och med instruktioner från våra duktiga ledare lär du dig snart att segla jakten själv. Du får välja på att segla en Blokart isjakt eller de lite större och snabbare en- eller tvåsitsiga Isabella. Självklart får du alltid guidning av medåkande coach så länge du vill. Vi seglar alltid på säker och rekad is. Outdoorevents

Åka Skridshor: Att åka långfärdsskridskor är en av alla härliga vinteraktiviteter man kan prova på i Siljansbygden. Att åka på spegelblank is på Siljan eller Orsasjön är en upplevelse, helt utöver det vanliga med rytm, fart och naturkänsla och lämpar sig väl för hela familjen och för alla åldrar. Här finns fantastiska förutsättningar på många sjöar. Mer info  ORSA MORA SKATING

Spark och pulkaåkning: Sparkar och pulkor finns att låna på hotellet utan extra kostnad. Mer info!

Skidor: Längdskidspår utgår bara 200 meter från hotellet. Bra webbsida för skidspår är Skidspar.se
Granbergets skidanläggning eller Bjursås Skicenter.

Skotersafari: I Orsa Grönklitt.  Mer info!

Slädparti: Med häst och släde åker Ni genom byns småvägar och skogspartier. Kvällstid med brinnande facklor. Fyra personer får plats i var släde och turen tar ca 40 minuter. Mer info!