VÅR FILOSOFI

Tällbergsgårdens restaurang lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och våra rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen. Under vintersäsong strävar vi efter att i möjligaste mån använda svenska ekologiska råvaror och förlänger säsongen för andra råvaror med klassiska svenska matlagningsmetoder.

Nöt och fläsk från de lokala bönderna, nyfångad fisk från våra svenska vatten, färska grönsaker odlade i dalabönders jordar, bär och svamp plockade kring bygden, mjölk, grädde och smör från kor i dalarna samt päron, vinbär, rabarber och äpplen från våra egna träd och buskar är vad som bjuds i Tällbergsgårdens matsal. Vi känner oss priviligierade att få arbeta med dessa produkter som producerats med mycket kärlek och omsorg. De kan närmast benämnas som det svenska guldet. Vår meny låter sig styras av dessa produkter och vi försöker ständigt förädla de råvaror som vi anser spegla bygden genom gott handlag i köket.

Dalanaturens produkter kombineras vidare med de klassiska franska, spanska och italienska råvaror som vi annars saknar. Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité och vi strävar efter att alltid använda ekologiska produkter.

Vi hoppas att Ni kommer till oss och njuter av vår dalarestaurang!

Varmt välkomna.

ÖPPETTIDER

FRUKOST

Vardagar: 07.00-09.00

Lördag-söndag och helger: 08.00-10.00


RESTAURANG*

Fredag och lördag
À la carte från  18.00-21.00
(gäller ej under jul-och nyår)

Under vardagar serveras vår gårdsmeny. 

* Restaurangens öppettider kan komma att ändras med anledning av konferenser, antal bokade gäster eller andra evenemang.

 

Sällskap större än 6 personer ber vi kontakta restaurangen innan ankomst.

För  barn mellan 2-12 år erbjuds barnmeny, men kan även väljas ur delar av vår á la carte meny i halverad portion och pris.