Vår filosofi

Tällbergsgårdens restaurang lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och våra rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen. Under vintersäsong strävar vi efter att i möjligaste mån använda svenska ekologiska råvaror och förlänger säsongen för andra råvaror med klassiska svenska matlagningsmetoder.

Nöt och fläsk från de lokala bönderna, nyfångad fisk från våra svenska vatten, färska grönsaker odlade i dalabönders jordar, bär och svamp plockade kring bygden, mjölk, grädde och smör från kor i dalarna samt päron, vinbär, rabarber och äpplen från våra egna träd och buskar är vad som bjuds i Tällbergsgårdens matsal. Vi känner oss priviligierade att få arbeta med dessa produkter som producerats med mycket kärlek och omsorg. De kan närmast benämnas som det svenska guldet. Vår meny låter sig styras av dessa produkter och vi försöker ständigt förädla de råvaror som vi anser spegla bygden genom gott handlag i köket.

Dalanaturens produkter kombineras vidare med de klassiska franska, spanska och italienska råvaror som vi annars saknar. Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité och vi strävar efter att alltid använda ekologiska produkter.

Vi hoppas att Ni kommer till oss och njuter av vår dalarestaurang!

Varmt välkomna.


Öppettider

Frukost

Vår frukostbuffé står uppdukad
Måndag-fredag 07,00-09,00
Lördag-söndag 08.00-10.00

Med reservation för ändringar

Johansson´s Restaurang

Johansson´s restaurang är öppen för a la carte fredagar och lördagar från 18.00 med sista beställning 20.30
Måndag-torsdag serverar vi Gårdens 3-rätters meny. Ring för bordsbokning och meny information på 0247-50850

För  barn mellan 2-12 år erbjuds barnmeny.