Avsmakningsmeny

Avsmakningsmeny 4-rätters eller 6-rätters

Avsmakningsmeny

6-rätters våren 2018

Vit sparris: Eldad, serveras med ägg 63 grader, laxrom från Älvdalen, torkad gräslök samt vår egna”botarga”
Leitz ”Magic Mountain” Riesling 2016 Rheingau Tyskland 125 kr

Kalvbräss: Panerade i nässel-mie de pain och friterade, serveras med kräm samt bär av ramslök
Gitton Sancerre les Fredins 2014 Loire Frankrike 120 kr

Torsk: Talgstekt med musselemulsion, rökt ostron, friterad svartkål, créme på ratte potatis samt majrova
La Chablisien Grande Cuvée 1er Cru 2015 Bourgogne Frankrike 125 kr

Vårkyckling: Murkelfärserad med sky på sitt rökta skrov, smörstekta toppmurklor samt råstekt palsternacka
Jordan Inspectór Peringuy Chenin Blanc 2016 Stellenbosch Sydafrika 115 kr

Ostar: Från Murbo-Annas gårdsmejeri i Borlänge, serveras med vårat knäckebröd och päronmarmelad smaksatt med lagerblad och rosmarin.
Chateau Tirecul la Gravière ”Les Pins” 2015 Monbazillac Frankrike 95 kr

 Rabarber: Bakade med vanilj och yuzu, serveras med gräddfil och citronsorbet smaksatt med kardemumma samt chokladflarn.Royal Tokaji Late Harvest 2016 Ungern 75 kr 

6- rätters Vårmeny 695 kr
Vinmeny 6-glas 595 kr

 

 Avsmakningsmeny

4-rätters våren 2018

Jordärsskocka: Soppa serveras med gingravad fjällröding, bakad vårlök samt friterad surdeg
André Clouet Grand Reserve NV Bouzy Champagne Frankrike 130 kr 

Råbiff: Handskuren högrev på ko från bygden med Liss-Ellas sötstarka senap, rökt äggula, krassemajonnäs, sotad och picklad steklök och kavring chips
Guímaro Mencia Ribera Sacra 2015 Galicien Spanien 125 kr

 Vår lamm: Stekt rygg och ragu på nacke och puylinser serveras med getostcréme och reducerad lammfond smaksatt med rödvin och rödbeta
Joseph Drouhin Fleurie 2015 Bourgogne Frankrike 115 kr

Glass: Smaksatt med vitchoklad serveras med kolasås, rostat bovete och sockrade jordärtsskockschips.
Alambre Moscatel de Setúbal 2012 Portugal 75 kr

4- rätters Vårmeny 545 kr
Vin meny 4-glas 405 kr