Tällbergsgårdens restaurang


Varmt Välkomna till Johanssons på Tällbergsgården!
Vi har öppet fredagar och lördagar för a la carte, måndag-torsdag efter förfrågan

 

Förrätter
(96 SEK / 145 SEK)

S.O.S: Glasmästarsill, senapssill och stekt inlagd strömming serveras med knäckebröd, smör och västerbottenost.

Kall soppa: Gazpacho blanco serveras med eldad avocado, gurka, mandelcréme och krutonger.

Färskost: Buratina serveras med friterade sardeller, bakade tomater och basilika.

Matjesill: Från Norröna, ekfatslagrad, brynt smör, rödlök, färsknpotatis, syrad grädde och dill.

Råbiff: Av nötinnanlår, serveras med kimchi på blomkål, rökt och torkad äggula, syrad kålrabbi,
friterad salladslök samt katsuobushiemulsion och sesamtäcke.

Röding: Gravad och halstrad fjällröding serveras med varm sallad på morot, sparris, rabarber, sticklök
och potatis, serveras med hårdkokt Nobisdressing.

 

Sallad/Mellanrätter
(145 SEK / 205 SEK)

Musslor: Moules frites serveras med aioli

Johanssons chark: Osso buco-terrin serveras med rostat bovete, lufttorkad karré på dalagris och
kallpressad rapsolja samt rökt getlår från Garsås , torkade oliver,
toppad med friterad surkål från Solsyran i Hansjö.

Kyckling: Romansallad med confiterat kycklinglår från Ockelbo, rökt sidfläsk, lagrad parmesan,
krutonger och Ceasardressing

 

Rom och Caviar

Stenbitsrom 145:-
Löjrom från Kalix 225:-
Odlad Laxrom från Älvdalen 195:-
Odlad Störcaviar från Belgien 395:-
Serveras med toast Melba, hackad rödlök, hängd gräddfil samt citron.

 

Varmrätter
(
175 SEK / 392 SEK)

Pasta: Linguini serveras med gräddkokta murklor från bygden toppad med hårdosten Gullan från Hansjö.

Aborre: Knäckebrödspanerad abborre serveras med smörstekta gula kantareller,
créme dubbel, kokt potatis samt friterat ogräs, citronzest.

Torsk: Ugnsbakad torskrygg serveras med brynt smör, spenat, räkor, pepparrot, bakat ägg 63
samt kokt färskpotatis.

Skirtsteak: Smakrik styckdetalj av nöt, café de paris smör, serveras med frissésallad,  lardons och
vinägrett samt bakad tomat och pommes frites.

Entrecote: Hängmörad entrecote serveras med sauce bearnaise, lökstekta gröna bönor samt pommes frites.

Fläsk: Lågtempererad fläsksida och rågmjölsstekt fläskfilé på dalagris serveras med helbakad gullök,
rättviksärt samt ljummen vinägrett smaksatt med Liss Ellas sötstarka senap.

Kött mellan bröd: Rökbakad bringspets serveras med smörstekt surdegsbröd, tryffelpecorino,
surkål från Solsyran, picklad senap och sidesalad samt rysk dressing och pommes frites.

Sej: Pankopanerad sejrygg med brandade samsatt med maltvinäger serveras med
grön ärtpuré och tartar sauce.

 

Ost

Ostar: Från Oviken serveras med marmelad och knäcke.

Getost: Granskottslagrad getost från Garsås serveras lavendelhonung och granskottsgrissini.

 

Desserter
(35 SEK / 95 SEK)

Tryffel: Chokladtryffel.

Jordgubbar: marinerade i rabarber och limesaft serveras med vaniljglass samt
krossade biscotti smaksatta med pistage och kardemumma.

TG Special: Mjölkchokladmousse, vaniljglass, nötter och PX-sirap.

Päronsplit: Vaniljpannacotta, päronsorbet och mördegskaka.

Spiken i kistan: 2 cl ekfatslagrad grappa, liten kanna med kaffe och chokladtryffel.

Créme Caramel: Toppad med glass smaksatt med apelsin och saltrostade marconamandlar.

 

 Ring oss gärna för mer information och bordsbokning 0247-508 50
Med reservation för ändringar.