Tällbergsgårdens restaurang


Varmt Välkomna till Johanssons på Tällbergsgården!

Under vecka 33 serveras lunch tisdag-fredag 12.00-13.00. Kvälls a la carte fredag och lördag från 18.00 med sista beställning 20.20

Förrätter
(116 SEK / 155 SEK)

Kall soppa: Gazpacho blanco serveras med eldad avocado, gurka, mandelcréme och krutonger.

Matjesill: Från Norröna, ekfatslagrad, brynt smör, rödlök, färsknpotatis, syrad grädde och dill.

Råbiff: Av nötinnanlår, serveras med kimchi på blomkål, rökt och torkad äggula, syrad kålrabbi,
friterad salladslök samt katsuobushiemulsion och sesamtäcke.

Röding: Gravad och halstrad fjällröding serveras med varm sallad på morot, sparris, rabarber, sticklök
och potatis, serveras med hårdkokt Nobisdressing.

 

 

Varmrätter
(
195 SEK / 412 SEK)

Pasta: Linguini serveras med gräddkokta murklor från bygden toppad med hårdosten Gullan från Hansjö.

Aborre: Knäckebrödspanerad abborre serveras med smörstekta gula kantareller,
créme dubbel, kokt potatis samt friterat ogräs, citronzest.

Torsk: Ugnsbakad torskrygg serveras med brynt smör, spenat, räkor, pepparrot, bakat ägg 63
samt kokt färskpotatis.

Köksmästarens utvalda: Smakrik styckdetalj av nöt, café de paris smör, serveras med frissésallad,  lardons och
vinägrett samt bakad tomat och pommes frites.

Fläsk: Lågtempererad fläsksida och rågmjölsstekt fläskfilé på dalagris serveras med helbakad gullök,
rättviksärt samt ljummen vinägrett smaksatt med Liss Ellas sötstarka senap.


Ost

Ostar: Från Oviken serveras med marmelad och knäcke.

Getost: Granskottslagrad getost från Garsås serveras lavendelhonung och granskottsgrissini.

 

Desserter
(35 SEK / 95 SEK)

Tryffel: Chokladtryffel.

Jordgubbar: marinerade i rabarber och limesaft serveras med vaniljglass samt
krossade biscotti smaksatta med pistage och kardemumma.

TG Special: Mjölkchokladmousse, vaniljglass, nötter och PX-sirap.

Päronsplit: Vaniljpannacotta, päronsorbet och mördegskaka.

Spiken i kistan: 2 cl ekfatslagrad grappa, liten kanna med kaffe och chokladtryffel.

 

 Ring oss gärna för mer information och bordsbokning 0247-508 50
Med reservation för ändringar.