Tällbergsgårdens restaurang


Varmt Välkomna till Tällbergsgårdens restaurang
Vi har öppet fredagar och lördagar för a la carte, måndag-torsdag efter förfrågan
Fredag den 20 april är det dags för nya smaker på Johanssons- Tällbergsgårdens restaurang

Förrätter

Vit sparris: Eldad, serveras med ägg 63 grader, laxrom från Älvdalen, torkad gräslök samt vår egna”botarga”
Leitz ”Magic Mountain” Riesling 2016 Rheingau Tyskland 125 kr

Jordärsskocka: Soppa serveras med gingravad fjällröding, bakad vårlök samt friterad surdeg.
André Clouet Grand Reserve NV Bouzy Champagne Frankrike 130 kr

Råbiff: Handskuren högrev på ko från bygden med Liss-Ellas sötstarka senap, rökt äggula, krassemajonnäs,
sotad och picklad steklök och kavringchips
 Guímaro Mencia Ribera Sacra 2015 Galicien Spanien 125 kr

Kalvbräss: Panerade i nässel-mie de pain och friterade, serveras med ramslöksbär och ramslökscréme.
Gitton Sancerre les Fredins 2012 Loire Frankrike 120 kr

 

Varmrätter

Spetskål: Ångad och sotad serveras med potatisstomp smaksatt med citron och ramslök, kallpressad rapsolja, rostade hasselnötter, morotscréme och fänkålspulver
Jordan Inspectór Peringuy Chenin Blanc 2016 Stellenbosch Sydafrika 115 kr

Vårkyckling: Murkelfärserad med sky på sitt rökta skrov, smörstekta toppmurklor samt råstekt palsternacka.
Jordan Inspectór Peringuy Chenin Blanc 2016 Stellenbosch Sydafrika 115 kr

Torsk: Talgstekt med musselemulsion, rökt ostron, friterad svartkål, créme på ratte potatis samt majrov
La Chablissien Chablis Vieilles Vignes Les Vénerables 2014 Bourgogne Frankrike 120 kr

Vårlamm: Stekt rygg och ragu på nacke och puylinser serveras med getostcréme och reducerad lammfond
smaksatt med rödvin och rödbeta.
Joseph Drouhin Fleurie 2015 Bourgogne Frankrike 110 kr 

 

Desserter

Ostar: Från Murbo-Annas gårdsmejeri i Borlänge, serveras med vårat knäckebröd och
päronmarmelad smaksatt med lagerblad och rosmarin.
Chateau Tirecul la Gravière ”Les Pins” 2015 Monbazillac Frankrike 75 kr

 

Glass: Smaksatt med vitchoklad serveras med kolasås, rostat bovete och sockrade jordärtsskockschips.
Alambre Moscatel de Setúbal 2012 Portugal 75 kr

Rabarber: Bakade med vanilj och yuzu, serveras med gräddfil och citronsorbet smaksatt med kardemumma samt chokladflarn.           Royal Tokaji Late Harvest 2016 Ungern 75 kr

Tg Special: Mjölkchokladmousse, hasselnötsnougatine, vaniljglass och Px-sirap.
Jose Maria de Fonseca 20 Anos Moscatel de Setúbal Portugal 100 kr

 Ring oss gärna för mer information och bordsbokning 0247-508 50
Med reservation för ändringar